Ruta Land Art

Sabeu què és el Land Art? Enguany ha tingut lloc la segona edició del Programa de Residència Artística de Land Art “Enclave”, que en aquesta ocasió s’ha desenvolupat els voltants del Parc Natural de Penyagolosa.

Land Art Vistabella

Voleu conèixer més sobre aquest tipus d’art?

El Land Art és un corrent  d’art contemporani en el qual hi ha un diàleg entre l’art i la natura: el Land Art es serveix dels elements de l’entorn (fusta,terra, pedres, etc.) per a transmetre el missatge proposat per l’ artista.

En 2016 Vistabella va acollir el Programa de Residència Artística de Land Art “Enclave”, en el qual una selecció de nou artistes van conviure i van treballar durant dues setmanes para dur a terme les seues obres en el paisatge conegut com la “Volta al Pinet”.

Ruta Land Art Vistabella

L’objectiu de la residència era rememorar el caràcter transitori del territori durant la reconquesta, en el qual era utilitzat sobretot com a pas de transhumància de bestiar i persones, la qual cosa ha permès conservar els seus vestigis arqueològics en forma de sendes i camins  que es poden trobar en tot el territori del Maestrat.

Ruta Land Art Vistabella

Ruta Land Art Vistabella

La nova edició d’Enclave ha volgut reflexionar al voltant de la relació de l’home amb la natura, considerada com un element viu i que ha sigut interpretada des de l’inici dels temps per l’ésser humà donant explicació sacra, mitològica o científica a tot el que li envoltava i que no entenia.

La clau de la residència ha estat la natura com un símbol i la representació que es fa d’ella avui dia per mitjà de l’art contemporani.

Ruta Land Art Vistabella

Ruta Land Art Vistabella

Si voleu saber més sobre “Enclave” i el Land Art podeu acompanyar-nos en les nostres rutes guiades, on podreu veure les obres que els artistes han realitzat i conèixer com ha sigut el seu procés de creació. Vos animeu?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: