ON ESTEM

El Rostidor l’Alforí es troba a dos kilòmetres de la població de Vistabella del Maestrat, el municipi més elevat de la Comunitat Valenciana (1249 m) i dins de l’ àrea d’influència del Parc Natural de Penyagolosa.

Localitzat entre els termes municipals de Vistabella del Maestrat, Xodos i Villahermosa, el P.N de Penyagolosa representa una fita geogràfica de primer ordre i el cim del Penyagolosa, amb els seus 1.814m d’altitud, és considerat el sostre de la Comunitat Valenciana per excel·lència.

El P.N de Penyagolosa és tot un referent per a l’excursionisme valencià que ofereix múltiples possibilitats per a practicar esports i activitats a l’aire lliure; rutes de senderisme, escalada o rutes btt.

A més, el cim del Penyagolosa és també un referent cultural en la tradició valenciana, al què se li han dedicat tot tipus de text: cançons, poemes… Destaquem ací el més conegut i que es troba en un placa al mateix cim:

Penyagolosa gegant de pedra
La teua testa plena de neu
Penyagolosa, Penyagolosa
A la tempesta, al sol i al vent
Fita senyera del poble meu

A més, el Rostidor es troba front el Pla de Vistabella, una plana envoltada de muntanyes amb 35 kilòmetres quadrats de terra fèrtil on tradicionalment s’ha cultivat cereals, llegums i pataques. El Pla, amb la seua àmplia extensió és un dels altiplans més importants de la Península i està catalogat com Lloc d’Interés Geològic (LIG).

ON ESTEM Vistabella

Per altra banda, el Rostidor agafa el seu nom de la Font de l’Alforí, font natural que hui en dia està habilitada amb una zona de taules per a fer pícnics i passar una bona estona gaudint del paisatge i de l’aigua fresca que d’ella brolla.

ON ESTEM Vistabella

Per a més informació sobre el terme i els seus serveis pots consultar la pàgina web de l’Ajuntament de Vistabella

Anuncis

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: